رفتن به بالا

رسانه خبری و تحلیلی

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • الجمعة ۱۹ رمضان ۱۴۴۵
  • 2024 Friday 29 March
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
اوقات شرعی

محمد جواد ظریف روز سه شنبه در بیست و دومین نشست اتاق بازرگانی تهران افزود: وقتی آمارها را برای تنظیم گزارشی که برای ارائه به مجلس در سالگرد برجام باید ارائه می شد، نگاه کردیم، کاملا مشخص بود که قیمت نفت با شروع تحریم های نفتی ایران کاهش پیدا کرد و افزایش نیافت. وی اضافه […]

محمد جواد ظریف روز سه شنبه در بیست و دومین نشست اتاق بازرگانی تهران افزود: وقتی آمارها را برای تنظیم گزارشی که برای ارائه به مجلس در سالگرد برجام باید ارائه می شد، نگاه کردیم، کاملا مشخص بود که قیمت نفت با شروع تحریم های نفتی ایران کاهش پیدا کرد و افزایش نیافت.
وی اضافه کرد: زمانی که ایالات متحده آمریکا تحریم های نفتی ایران را اعمال کرد؛ سایر کشورها را موظف کرد هر ۶ ماه ۲۰ درصد از خرید نفت ایران را کم کنند و وزارت انرژی آمریکا را موظف کرد به مجلس گزارش دهد که این تحریم ها باعث افزایش قیمت نفت نشود. بنابراین آن ها با برنامه ریزی جدی، تحریم ها را علیه ایران تحمیل کردند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در زمینه تعاملات بانکی؛ تعداد کارگزاری ها در سال های ۸۹ و ۹۰ از حدود ۶۷۰ کارگزاری به طور تدریجی به ۵۰ کارگزاری کاهش می یابد تا می رسد به مقطعی که برجام این روند را متوقف و برعکس می کند. بنابراین زمانی طول می کشد که شرایط به حال ابتدایی برگردد.
ظریف افزود: اتفاقی که در طول سال های گذشته در کشور رخ داده به صورت تدریجی است و کشور را از امکانات محروم کرد. در طول این مدت دنیا متوقف نشد و به حرکت خود ادامه داد؛ مخصوصا به خاطر بحران مالی ۲۰۰۸ در حوزه بانکی بیشترین تحولات رخ داد و قوانین جدیدی شکل گرفت. خیلی از قوانین بانکی در همین مدت اتفاق افتاد که ما بیرون این بازی بودیم و با توجه به اینکه تحریم بودیم، نگران هم نبودیم؛ چون تاثیری بر ما نداشتند.
وی تاکید کرد: قبل از این تحریم ها، این گونه نبود که کشور با هیچ مشکلی مواجه نباشد، تحریم یوترن به دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی مربوط است و یا تحریم داماتو که این روزها به اسم آیسا معروف شده است به دهه ۹۰ میلادی بر می گردد که آقای داماتو قانون را به مجلس ارائه کرد و در همان زمان هم ما علیه ایالات متحده آمریکا در لاهه شکایت کردیم و گفتیم که این مداخله در امور خارجی ایران است.
رییس دستگاه دیپلماسی گفت: آنچه که برجام توانست انجام دهد این بود که موانع اقتصادی را تا حدی که به هسته ای بر می گشت، حذف کرد چون ایران به بهانه موضوع هسته ای وارد شورای امنیت شده بود و تحریم ها علیه ایران با شدت بیشتری اعمال می گردید. درست است که این تحریم ها ارتباطی به هسته ای نداشت اما تحریم یک فضای بین المللی ایجاد می کند.
ظریف افزود: تحریم ها بیش از اینکه مقررات باشند، یک نگرانی و فضا است و حاکی از این است که طرف مقابل نگران رابطه با شما و آینده ارتباط با ایران است. این نگرانی باعث می شود ادعاها و فشارهای جدیدی در این فضای نگرانی جای طرح پیدا کند.
وی ادامه داد: موفقیت برجام در این بود که بتواند فضای روانی جهان را در مورد ایران آرام کند و به همین دلیل بدخواهان جمهوری اسلامی تمام تلاششان از قبل از تصویب برجام تا الان این است که نگذارند آرامش ایجاد شود.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: وقتی تام کاتن به رهبران ایران نامه می نویسد که به اوباما اعتماد نکنید، دلش برای ما نسوخته است، میخواهد به دنیا پیام بدهد که آن فضای روانی که برای آن هزینه شده بود، کماکان با وجود برجام هم ادامه دارد و یا اگر می بینیم که نمایندگان مجلس آمریکا بیش از ۵۰ طرح قانونی را به مجلس و سنا می برند، بدون اینکه عملیاتی و قانونی شود؛ برای این است که می خواهند فضا ایجاد کنند که ارتباط با ایران همچون گذشته خطرناک و هزینه ساز است.
ظریف اظهار کرد: دیگر کلمه کثیف ‘هزینه سیاسی کار با ایران’ را نمی گوید؛ مقررات قانونی مانع است، می گوید در صورت رابطه با ایران حیثیت ما خراب می شود و بیشترین تلاش در این حوزه برای ایجاد فضای نگرانی است.
وی با بیان اینکه وظیفه ما بعنوان کارگزاران نظام اسلامی و کارآفرینان کشور این است که واقعیت برجام که فضا را شکسته است، نگذاریم تحت تاثیر تبلیغات قرار بگیرد و این امر نیازمند کار و تلاش است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: من اگر بلد بودم ریسک کنم، در کار کاسبی خانوادگی و تجارت می ماندم و حتما می دانید که بدون ریسک و خطر امکان پیشرفت وجود ندارد و باید در این فضای ایجاد شده وارد شد و از آن استفاده کرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات