رفتن به بالا

رسانه خبری و تحلیلی

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • الجمعة ۱۹ رمضان ۱۴۴۵
  • 2024 Friday 29 March
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
اوقات شرعی

به گزارش پایگاه سفیر، اخباری از آخرین وضعیت لیبی حکایت از تنش سیاسی جدید دارد و نشانه‌هایی از ائتلاف میان دولت نخست وزیر “نجات ملی” لیبی در طرابلس و نخست وزیر حامی پارلمان طبرق علیه دولت توافق ملی لیبی که مورد حمایت جامعه جهانی است، وجود دارد. یک مسئول عالی رتبه در کنگره ملی لیبی […]

به گزارش پایگاه سفیر، اخباری از آخرین وضعیت لیبی حکایت از تنش سیاسی جدید دارد و نشانه‌هایی از ائتلاف میان دولت نخست وزیر “نجات ملی” لیبی در طرابلس و نخست وزیر حامی پارلمان طبرق علیه دولت توافق ملی لیبی که مورد حمایت جامعه جهانی است، وجود دارد.

یک مسئول عالی رتبه در کنگره ملی لیبی (پارلمان سابق) که دوره‌اش در طرابلس پایان یافته است، در مصاحبه با الشرق الاوسط از این امر پرده برداشت که مقر فائز السراج، نخست وزیر دولت توافق ملی هدفی برای تلاش شبه نظامیان حامی خلیفه الغویل، نخست وزیر دولت نجات ملی برای بازپس گیری آن خواهد بود.

این مسئول که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد: کل طرابلس تحت کنترل درخواهد آمد، این مساله در حال حاضر در اولویت است، بیشتر وزارتخانه‌ها در حال حاضر تحت کنترل دولت الغویل هستند و تسلط بر طرابلس در آینده‌ای نزدیک اعلام می‌شود.

وی افزود: بیشتر وزارتخانه‌ها در دست ما است و ما برای ازسرگیری گفتگوی لیبی و دولتی مشترک با دولت موقت (دولت تحت ریاست عبدالله الثنی) تلاش می‌کنیم.

پس از آنکه شبه نظامیان حامی الغویل مقرهای چهار وزارتخانه را تحت کنترل خود درآوردند، شورای ریاستی دولت فائز السراج که مورد حمایت جامعه جهانی است، اعلام کرد که یگان‌های نظامی را مامور حفاظت از مقرهای دولت کرده است.

شورای ریاستی تاکید کرد که تحرکات گروه‌های مسلح خارج از قانون تلاشی ناامیدانه برای برهم زدن امنیت پایتخت است.

پیش بینی می‌شود که جنگی میان شبه نظامیان مسلح حامی دو دولت درگیر بر سر قدرت در طرابلس به وقوع بپیوندد.

در این میان دولت عبدالله الثنی که حامی پارلمان سابق لیبی است از این امر پرده برداشت که بیش از ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی به صورت مخفیانه وارد کشور شده‌اند.

این دولت که مقر آن در شهر البیضاء در شرق لیبی است، افزود: آنها در یکی از حومه‌های طرابلس، پایتخت لیبی مستقر هستند.

دولت الثنی جزئیات بیشتری را پیرامون این امر ارائه نداد.

دولت عبدالله الثنی تاکید کرد که با خبر ورود یگان‌هایی از نیروهای ایتالیایی به طرابلس و حضور بیش از ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی که به صورت مخفیانه وارد یکی از حومه‌های پایتخت شده‌اند و در آنجا مستقر هستند، غافلگیر شده است.

دولت الثنی که یکی از سه دولت درگیر بر سر قدرت در لیبی است، اعلام کرد: حضور نیروهای ایتالیایی در لیبی یک مداخله آشکار در امور لیبی است و این اقدام یک اشغالگری آشکار است که تمامی لیبیایی‌ها با آن مخالفت کرده و در مقابل آن مقاومت می‌کنند.

این در حالی است که ایوب قاسم، سخنگوی نیروی دریایی لیبی این مساله را تکذیب کرد که نیروهای دریایی ایتالیا حریم آب‌هاهای منطقه‌ای لیبی را نقض کرده باشند و هیچ تحرک غیرعلنی از سوی نیروی دریایی ایتالیا در منطقه مشخص مقابل خلیج سرت تا مرزهای دریایی غربی لیبی رصد نشده است.

از سوی دیگر، یک مسئول دیگر در پارلمان در طرابلس که دوره‌اش تمام شده است، اعلام کرد که پارلمان کنترل دولت الغویل بر مقرهای دولتی را تایید می‌کند، چراکه این تنها دولت مورد تایید این پارلمان است.

این اتفاقات در حالی است که السراج به قاهره سفر کرده است. عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در دیدار با فائز السراج در قاهره گفت که موضع کشورش برای حمایت از وحدت، ثبات لیبی و احترام به اراده مردم آن ثابت است.

السراج نیز در جریان دیدار با احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب بر اهمیت مذاکره بر سر مسائل اصلی در جهت در نظر گرفتن تحقق منافع ملی تاکید کرد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات